Hond gezocht voor 2 gouden mandjes :)

ndjoy-nieuwe-logo6-hulp-honden-baasjes-cuijk-boxmeer-Hond-gezocht-voor-2-gouden-mandjes

Hond gezocht voor 2 gouden mandjes 🙂

Regio Nijmegen, 22 oktober 2019

 

UPDATE 26-01-’20: 

Er is een enorm leuke hond door de familie zelf gevonden die via een ander kanaal werd herplaatst en zo op hun pad kwam!
Hoe geweldig is dat!!
Via N’Djoy zijn er n.a.v. het zoekcriteria 3 honden aan de familie d.m.v. een foto “voorgesteld”, maar op basis daarvan werd het dat helaas toch niet.
Daarom zijn we ook enorm blij te vernemen dat er via de andere lijntjes nu wel een lieverd is gevonden!!
Heel veel geluk met elkaar!


N’Djoy mag weer op zoek! En deze keer mogen we op zoek naar een bofkont die niet 1, maar zelfs 2 gouden mandjes gaat krijgen!

Hoe dit bijzondere verhaal in elkaar zit willen we jullie graag vertellen.

Voor een ouder nog vitaal echtpaar (75 jr.) in de regio Nijmegen zijn wij op zoek naar een hond. Omdat hun Cocker Spaniël geruime tijd geleden is overleden is het niet alleen stil in huis, maar ook de wandelingen, het buiten zijn, het leven in de brouwerij en de liefde die je ontvangt en kunt geven met en door het hebben van een maatje wordt enorm gemist.

Meneer en mevrouw wonen nog geheel zelfstandig in een 2 onder 1 kap woning met grote tuin en zijn nog fit genoeg om te kunnen wandelen, fietsen en autorijden. Hun leeftijd beperkt hen alleen wat in tempo en kracht en echt lange wandelingen zijn niet meer haalbaar.

Ondanks deze beperkingen, die er gewoonweg zijn als je deze respectabele leeftijd hebt bereikt, vinden wij dat je nooit te oud bent om je onvoorwaardelijke liefde te geven aan een hond, mits goed doordacht en weloverwogen gekozen.

En dat is het voor hen absoluut. Er zijn diverse “familie-gesprekken” aan vooraf gegaan om alle voors en tegens besproken te hebben en te zorgen voor een vangnet als dat nodig zou zijn.

De kanjer waar wij naar op zoek gaan zal niet alleen bij mevrouw en meneer een gouden mandje vinden, maar hun dochter zal met haar man en 2 kinderen ook een gouden mand gaan bieden aan deze “kanjer in the family to-be”.


Toen we deze aanvraag binnen kregen hebben we telefonisch contact gelegd en zijn ook de moeilijke “wat-als” vragen gesteld…

Wat als het echtpaar niet meer voor de hond kan zorgen, wat als het echtpaar niet meer met de hond kan lopen, wat als het echtpaar gezondheidsproblemen gaat ervaren en verzorgd moet gaan worden of zelfs moet verhuizen…..

Ook zijn wij van mening dat een hond meer beweging nodig heeft dan 4 x per dag een (kortere) ronde in de buurt. Dus ook die vragen zijn gesteld.

De hond waar wij naar op zoek gaan zal gaan wonen bij het echtpaar en zij zullen hem/haar alles geven wat nodig is en binnen hun vermogen ligt gezien hun leeftijd.

Als aanvulling daarop zal de dochter met haar gezin voorzien in al het andere wat eventueel zou missen. Denk hierbij aan de lange wandelingen en lekker struinen in het bos. Of het uitlaten/oppassen als dit om welke reden dan ook nodig zou zijn.

Ook zal dit gezin altijd de back-up zijn als er onverhoopt toch iets zou gebeuren. En mocht het echtpaar echt niet meer voor de hond kunnen zorgen zal hij/zij bij de dochter en haar gezin komen te wonen.

Dus hoe prachtig en bijzonder is dit!

Hoe geweldig dat ze dit als gezin zo mooi hebben kunnen afstemmen met elkaar en hoe heerlijk is het voor dit echtpaar om weer een maatje in hun huis te mogen ontvangen en hoe super is het voor deze toekomstige “kanjer in the family to-be” om niet 1 maar 2 gouden mandjes te krijgen!!

Dussssss…….. wij gaan graag op zoek naar een lieverd die door veel open armen zal worden ontvangen!


Wij zijn op zoek naar een hond die enigszins voldoet aan het volgende profiel:

  • Reu of teef
  • 1 – 5 jaar oud
  • klein – middelmaatje
  • makkelijk/sociaal in de omgang naar mens en dier
  • Ras/uiterlijk maakt niet uit, het moet goed voelen bij het zien van de hond
  • Afkomst van de hond:

voorkeur heeft een herplaatser vanuit huis/huidige eigenaar

geen hond rechtstreeks uit het buitenland/onbekende afkomst

Nog een kleine aanvulling op het bovenstaande. Deze leeftijd van de hond is gekozen omdat de hond binnen de familie zal blijven en de dochter met haar gezin het dan heel fijn zouden vinden nog lang te kunnen genieten van de hond.


Mocht jij al enige tijd aan het wikken en wegen zijn of moet je wegens omstandigheden sowieso een nieuw thuis zoeken voor je geliefde maatje?

Lees jij nu deze zoekopdracht en denk je:

“dat sluit goed aan bij wat ik zoek voor mijn lieverd”, mail ons dan gerust vrijblijvend voor meer informatie op info@ndjoy.nl of stuur een pb.

Ken je iemand die zoekende is naar een gouden mandje voor zijn hond en wil je hem of haar wijzen op deze oproep? Stuur het dan aan ze door via een privébericht of wijs ze er op een andere manier op.

Openbaar taggen mag natuurlijk ook, maar omdat het vaak een gevoelige kwestie is willen we hier toch even op wijzen. Tot slot: commentaar op andere “zoek” punten voegen niets toe aan het vinden van een hondje. Iedereen maakt zelf een keuze waaraan een hond voor hem/haar zou moeten voldoen. Delen van dit bericht daarentegen draagt bij aan weer een gelukkige hond en wordt daarom ook zeer gewaardeerd!