Boerenfox dames Vicky en Jacky, wat een verrassende wending in hun herplaatsing!

Boerenfox dames Vicky en Jacky, wat een verrassende wending in hun herplaatsing!UPDATE 28/9:
Goed nieuws met een verrassende wending!!
Nadat Vicky op 12/9 is verhuisd naar haar forever home, waar ze enorm verliefd op haar zijn en waar ze langzaam tot rust aan het komen is :), besloot de familie het eerst eens aan te kijken hoe Jacky het “alleen” zou doen.
En…. tadaah! Ook hier word weer goed duidelijk dat honden uit hetzelfde huishouden bij elkaar houden zeker niet altijd in het belang van de hond(en) is, want Jacky heeft zich sinds het vertrek van Vicky van een hele andere kant laten zien.
Jacky heeft wat al meer rust gevonden en voelt zich prettiger waardoor het sneppen/happen de afgelopen weken niet meer is voorgekomen.
Voor nu dus een grandioze wending aan de herplaatsing van deze 2 dames!
Vicky heeft haar platina mandje gevonden en Jacky blijft wonen waar ze al woonde! Hoe mooi is dat! <3

UPDATE 8/9:
Voor moeder Vicky heeft zich een meer dan geweldig echtpaar gemeld, als ze hier mag gaan wonen heeft ze een platina mandje gevonden! De kennismaking wordt op korte termijn gepland, nu dus hopen op een wederzijdse klik tussen Vicky en hen
 
Maar, voor dochter Jacky zoeken we wél nog steeds naar een gouden mandje! Zou jij haar dit willen en kunnen bieden, dan horen we dat natuurlijk graag!

Hi!
Wij zijn Vicky (moeder) en Jacky (dochter) en wij zijn allebei op zoek naar een nieuw eigen rustig gouden mandje.
Graag stellen wij ons 1 voor 1 aan jullie voor.
Mijn naam is Vicky, een boerenfox dame van bijna 6.
Op de foto’s ben ik het tricolor hondje.
Ik ben geboren op een boerderij en als pup bij mijn huidige baasjes komen wonen.
Zoals het een echte boerenfox betaamd ben ik slim maar ook vrij eenkennig en ik hou er dus niet van zomaar door vreemde mensen te worden aangehaald.
Bij het gezin waar ik nu woon voel ik me op zich prima, maar er zijn momenten dat ik me niet zo fijn voel en een rustige plek op zoek.
Dit zijn vooral momenten als het drukker in huis wordt omdat er kindjes komen spelen, of als er vreemden/visite komt. Dan trek ik me graag terug.
Regelmatig laat ik mijn tanden zien, hiermee geef ik aan dat ik niet op mijn gemak ben of me onzeker voel, dat wordt niet altijd goed begrepen. Ik kan daardoor wel eens een “snep” geven. Bijten heb ik nog nooit gedaan hoor!


Ik ben dol op spelen met een bal, flos of kauwspeeltje en natuurlijk wandelen en ik kan ook prima loslopen. Aan de lijn trek ik soms wel een beetje, maar daar kan nog aan gewerkt worden.
Voor water/zwemmen loop ik niet echt warm.
De trucjes die ik heb geleerd zijn zit, lig, rollen en blijf, best knap toch!
Hoe ik met andere honden of met katten ben kan ik niet zo goed zeggen, veel contact heb ik niet gehad met andere honden, met katten nooit. Wel ben ik thuis, al is het op afstand, bekend met kippen, geiten, konijnen en duiven.


Mijn gezondheid is verder goed. Ik ben niet gesteriliseerd en niet geënt, wel ben ik gechipt en recent ontvlooit en ontwormt. Ik ben netjes zindelijk en sloop niet.
In juli 2019 heb ik een nestje pups gehad, hiervan hebben mijn baasjes Jacky gehouden.
Jacky is mijn dochter, ze is nu net 2. Zij is de bruin-witte dame op de foto’s. Ze zeggen wel eens, zo moeder zo dochter….. en bij ons klopt dat aardig.
Ook Jacky heeft wat problemen met vreemde mensen/visite en haar zomaar aaien wordt je niet in dank afgenomen. Waar ik nog alleen mijn tanden laat zien kan Jacky wel eens een keer een uitval doen. Helaas heeft ze ook een aantal keren gehapt naar mensen. Daarnaast is Jacky een stukje waakser dan dat ik ben.


Spelen en wandelen vind ook zij heerlijk om te doen. Loslopen gaat best goed, maar soms luistert ze niet als ze moet komen. Met positieve training is haar dit zeker nog te leren. Ze kan de commando’s zit en lig en kan ook over balkjes heen springen.
Jacky vind water best ok en kan er dan ook wel eens ineens inspringen.


Jacky is net als ik helemaal gezond, ook zij is niet gesteriliseerd en niet geënt, wel gechipt, ontvlooit en ontwormt. Ook is ze netjes zindelijk en sloopt ze niets. Jacky zit wel in een bench als we alleen thuis zijn, anders gaat ze op onderzoek uit in huis en gaat ze naar boven een knuffel halen van 1 van de kinderen.
Zowel Jacky als ik vinden het fijn om op een zacht kussen te slapen. Als we alleen thuis zijn verblijven we in de gang. Jacky in haar bench en ik gewoon los. In de avond verblijven we hier ook en staat de bench van Jacky gewoon open.
Als er visite is en we zijn een beetje aan ze gewend dan zijn we toch wel nieuwsgierig en gaan we even een aai halen.
Gekriebeld worden door onze baasjes vinden we echt wel heerlijk!
Langs de fiets mee rennen kunnen we ook heel goed. Onze baasjes zeggen dat we dan heel hard kunnen rennen, zo kunnen we wat energie kwijt.
We hebben namelijk heel veel energie en vinden het fijn te bewegen en actief te zijn, dus dat is wel een must bij een nieuw baasje.
Bij het pakken van de riem worden we al helemaal blij namelijk.


Ondanks dat we dus een issue’tje hebben zijn we echt wel 2 hele leuke dames, al zeg ik het zelf.
Helaas is het voor ons daar waar we nu wonen gewoon te druk. Omdat de kinderen van het gezin ook kinderen te spelen meenemen en er ook best veel aanloop is, zijn dat voor ons teveel prikkels die ons be-angstigen met tot gevolg veel ontblote tandjes en “gesnep”.
Dat is voor niemand fijn.
Vandaar dat wij beide op zoek zijn naar een nieuw gouden mandje.
Omdat ik, Vicky, een onzekere dame ben en dit qua genen heb overgedragen op Jacky lijkt het ons verstandiger apart te worden herplaatst.
Zo kan Jacky ook leren dat angst niet altijd de overhand hoef te hebben.
Mocht er al een stabiele hond aanwezig zijn zou dat een mooie toevoeging kunnen zijn voor haar/ons.
Maar mocht iemand met kennis en ervaring ons toch samen willen adopteren, reageer dan gerust.


Waar wij naar op zoek zijn is:
• Een persoon/echtpaar/gezin met kinderen 14+
• Een rustig huishouden en rustige woonomgeving
• Iemand met voldoende tijd om actief bezig te zijn met ons
• Een baas met een positieve wijze van opvoeden/trainen
• Ervaring hebben met honden met een issue’tje is een pre
Tot slot hebben wij nog 1 harde eis en dat is dat we beide nooit geen puppy’s (meer) willen krijgen.
Fokken met een hond met dit karakter er in zal, zoals ook bij ons het geval was, doorgegeven worden aan de pup, met alle gevolgen van dien. En dat willen wij ten alle tijden voorkomen.


Vicky en Jacky zijn woonachtig in de regio tussen Hellendoorn/Deventer.
Denken jullie (één van) deze dames een gouden mand te kunnen geven?
Laat het ons dan weten en stuur een mail naar info@ndjoy.nl.
Vertel ons wie je bent, hoe je woon/werk/gezins-situatie is, je ervaring met honden en wat je Vicky en/of Jacky te bieden hebt.
I.v.m. de vakantie van Kim van N’Djoy – voor hulp aan honden en hun baasjes van 14/8 t/m 5/9 kan een reactie iets langer op zich laten wachten. Houdt u hier aub rekening mee. Dank voor uw begrip.


Mocht u interesse hebben in een hond die via N’Djoy op zoek is naar een nieuwe gouden mand, onthoudt dan dat wij rustig de tijd nemen om een geschikte baas te vinden die ook écht past bij de hond.
Het is dus niet: “wie het eerst komt wie het eerst maalt”.
Een hond die via N’Djoy – voor hulp aan honden en hun baasjes wordt herplaatst, wordt met veel zorg gematcht met zijn/haar toekomstige baas.
Dit betekend dus ook dat een reactie soms even op zich kan laten wachten, vooral bij veel animo voor een bepaalde hond.