Prachtige Tessa (6) heeft haar gouden mand gevonden!

Prachtige Tessa (6) heeft haar gouden mand gevonden!!UPDATE 28-02-2022:
Wat een grandioos nieuws hebben we te melden!!
Afgelopen zondag 27/2 is Tessa verhuisd naar haar meer dan platina mandje!!!
Zij zal terecht komen in een heel warm nest met naast heel veel kennis van de mechelaar en heel veel ruimte, ook nog een maatje om mee te spelen (zwarte mechelaar reu)
Mooier dan dit hadden we niet kunnen wensen!! ❤
Het gaat je goed lieve Tessa!

Update 15-02-2022:
Sinds 11 augustus 2021 zoeken wij voor “onze” knappe Tessa al naar een nieuwe gouden mand. Nog niet eerder is het voorgekomen dat wij zo lang zoekende zijn voor een nieuwe fijne plek voor een herplaatser.
Tessa is dan wel op zoek naar een ervaren herder-liefhebber, maar inmiddels zijn we er wel achter dat dat het probleem niet eens is. Het probleem zit ‘m in het extreem hoge aanbod hele jonge herplaats-herders die zijn aangeschaft als pup en waarin men zich toch wel vergist heeft nu ze bijna “puppy-af” zijn.
Tessa is verre van een “foutieve” aanschaf maar zoekt vanwege verdrietige omstandigheden een nieuwe fijne plek.
Denk jij/denken jullie haar deze te kunnen bieden? Laat het ons dan weten. Haar vrouwtje blijft geloven in dat lotje uit de loterij! Ben jij dat misschien? ❤

Hallo jij!
Mijn toekomstige stabiele ervaren en op positieve wijze trainende baas(jes)! Want dat is echt wat ik zoek.
Wie ik ben?
Mijn naam is Tessa, een mooie zwarte Mechelse Herder dame van 6 lentes jong. In huis/op eigen terrein ben ik een hele lieve en meer dan geweldige hond die niets liever doet dan knuffelen, kroelen en spelen. Ik ben enorm lief voor mijn roedel en kan ook prima met de katten hier in huis. Ik heb lang samengeleefd met een andere (grote) stabiele reu en dat ging helemaal prima.


Mijn probleem ligt eigenlijk bij alles wat buitenshuis gebeurt. Dit komt mede door een foute fokker, een niet al te beste socialisatie als pup en de verkeerde trainingen die ik, samen met mijn vrouwtje, heb gekregen de afgelopen jaren.
Als ik buitenshuis ben, word ik zo getriggerd door alles, dat ik enorm aan de riem trek en het liefst hap naar alles wat ik niet ken, of naar wat voorbij komt.
Denk hierbij aan vreemde mensen, andere honden, auto’s, fietsers of afval wat met een windvlaag voorbij komt waaien.
Laat ik voorop stellen dat mijn vrouwtje altijd het allerbeste met me voor heeft gehad, nu nog, en echt alles heeft geprobeerd wat maar mogelijk was om mij te helpen bij dit problematische gedrag wat ik al jaren laat zien.
Helaas voor ons, maar vooral voor mij, hebben wij in het verleden cursussen gevolgd bij hondenscholen waarbij ik getraind ben met harde hand en nare correctiemiddelen en dat heeft, naast mijn “minder goede genen” mede de basis gelegd voor mijn karakter zoals deze nu is.


Omdat ik tot mijn 4e samenleefde met een andere hond en ik 2 baasjes had was dit allemaal beter te handelen voor ze, maar omdat mijn vrouwtje het nu al heel lang alleen moet doen en ik zoals ze zeggen “een pittige dame” ben, hakt dat er best in.
Er zijn ook een aantal gedragstherapeuten bij ons over de vloer geweest, maar helaas waren deze personen gezien hun veelal middeleeuwse methodes en verkeerde diagnoses achteraf gezien niet geschikt als therapeut.
Eind juli ’21 is er via N’Djoy nogmaals een gedragstherapeut langs geweest en deze man had wel verstand van zaken.
Hij kon enkele pijnpunten én zaken die ik nodig had benoemen.
Zo ben ik goed aaibaar op mijn kop en schouderblad, maar is alles wat na mijn schouderblad komt reden om duidelijke signalen af te geven dat ik het erg onprettig vind worden en ik liever heb dat je stopt. De gevolgen van “met harde hand” trainen zijn hierbij duidelijk zichtbaar.
Ook voorkom ik graag dat je weggaat, ik kan dan wat nerveus worden en aan je vingers/hand gaan snappen/happen.
Inmiddels hebben we hier een makkelijke oplossing voor gevonden zodat ik dat niet meer doe.


Ontspannen wandelen of me meenemen naar het terras is er met mij dus helaas niet bij. Zoals ik al zei ben ik buiten aan de lijn niet te houden en trek ik fors.
Maar als je dan met me op een rustige plek bent waar ik ECHT veilig los* kan lopen zonder (kans op) andere honden/fieters/mensen, dan zie je me zienderogen veranderen in een hond die heel relaxt is en enorm geniet van het buiten lopen en struinen.
Loslopen kan ik prima, want ik luister erg goed, MAAR omdat de gevolgen groot zijn als ik los loop en iets of iemand zie, kan dit dus alleen maar thuis in de tuin.
*
Bij haar huidige baasje loopt ze wel los, maar dat kan alleen maar omdat zij Tessa door en door kent.
Een nieuwe baas kan dit niet bij haar doen, ze grijpt anders als ze de kans krijgt alles, dus ook een fietser of andere hond.
Vandaar dat muilkorf-training ook een must is bij Tessa om veilig met haar te kunnen wandelen.
Ik ga nu met mijn vrouwtje 3 x per dag een stuk lopen op een rustige plek waar zelden iemand komt, voor mij natuurlijk heerlijk, maar het vergt veel tijd en energie van haar. Dat begrijp ik ook wel.
En dat is dan in een notendop ook de reden dat we, met heel veel verdriet, op zoek gaan naar een andere gouden mand voor mij. Het is voor haar niet meer te doen om de kinderen, haar werk en mij in haar eentje “te doen”, hoe graag ze dat ook zou willen.


Er is geen haast, geen streefdatum wanneer ik “weg moet zijn”, want ~ alleen héél erg goed is goed genoeg ~, is het streven.
En neem van mij aan dat mijn vrouwtje meer dan verdrietig is dat ze deze stap heeft moeten nemen. Negatieve reacties helpen ons dan ook niet en hopelijk laat u die ook achterwege.
Graag vertel ik nog wat meer over mezelf, want jullie willen vast nog meer van mij weten.
Ik ben gesteriliseerd, gechipt en geënt. Verder ben ik volledig gezond. Ik ben zindelijk en sloop niet.
Met lekkers ben ik heel goed trainbaar en omdat ik erg leergierig ben kunnen we samen nog vast een eind komen. Ik kom uit een werklijn, dus actief bezig zijn is iets wat ik heel graag doe en ook echt nodig heb. Dat mag niet worden onderschat. Maar ik ben absoluut niet geschikt voor werk/trainings doeleinden


Een bal, flos of bijtrol vind ik erg leuk om mee te spelen. Of ik goed kan speuren weet ik niet, maar het lijkt me geweldig dit uit te proberen. Ik ben erg baas-gericht, in huis volg ik je dan ook overal en verder ben ik ook dol op zwemmen.
Als ik de kans krijg ga ik achter konijnen, katten, reeën of vogels aan en als ik ze dan te pakken krijg dan………., beter dus dat we zorgen dat me dat niet lukt.
Het zou erg fijn zijn als we een plekje vinden waar het prikkelarm wonen is en waar een goed omheinde tuin aanwezig is waar ik echt niet uit kan ontsnappen.
Aan kinderen ben ik gewend, maar zoals al wel eerder duidelijk benoemd. Ik heb wel de voorkeur voor mijn eigen roedel.
Waar we dus naar op zoek zijn in het kort:
• Persoon, echtpaar of gezin met (klein)kinderen 16+
• Een rustige baas die correctie-vrij leert dat het allemaal niet zo spannend hoeft te zijn.
• Voldoende tijd/energie heeft om op een positieve wijze met Tessa te werken
• Iemand met verstand van het op de juiste wijze opvoeden van honden.
• Een partner/gezin die ook achter de keuze staan Tessa in huis te nemen
Eventuele vragen/interesse in extra aanvullingen/toelichtingen m.b.t. haar gedrag geven we graag in een mail en/of telefoongesprek. De belangrijkste punten zijn in deze oproep zeker benoemd.


Denken jullie Tessa een meer dan gouden mand te kunnen geven?
Of wil je nog meer informatie over haar?
Laat het ons dan weten en stuur een mail naar info@ndjoy.nl.
Vertel ons uitgebreid wie je bent, hoe je woon/werk/gezins-situatie is, je ervaring met honden en wat je Tessa te bieden hebt.
Tessa is woonachtig in de omgeving van Drachten.
I.v.m. de vakantie van Kim van N’Djoy – voor hulp aan honden en hun baasjes van 14/8 t/m 5/9 kan een reactie iets langer op zich laten wachten. Houdt u hier aub rekening mee. Dank voor uw begrip.


Mocht u interesse hebben in een hond die via N’Djoy op zoek is naar een nieuwe gouden mand, onthoudt dan dat wij rustig de tijd nemen om een geschikte baas te vinden die ook écht past bij de hond.
Het is dus niet: “wie het eerst komt wie het eerst maalt”.