Thuis gevonden voor Japanse Spits Kobus!

Thuis gevonden voor Japanse Spits Kobus

kobus-herplaatsing-hond-japanse-spits-ndjoy-hulp-honden-baasjes (1)


Update 1 mei 2019: een thuis gevonden voor Japanse Spits Kobus!

Kobus heeft een nieuw thuis gevonden! De kennismaking was een heel fijn succes en bij zijn nieuwe baasjes woont ook nog een leuk maatje voor hem. ♥ Het gaat je goed lieve jongen!


19 april 2019

Dit is Kobus, een lieve wollige witte Japanse Spits van net 9 lentes jong
(reu, gecastreerd, 02-04-2010)

Kobus moet op zoek naar een nieuw thuis, zijn baasjes kunnen niet meer voor hem zorgen en dat zorgt voor spanningen die Kobus ook goed voelt. Daarom zoeken wij met enige spoed een gouden mandje voor deze zachtaardige sociale jongen.

kobus-herplaatsing-hond-japanse-spits-ndjoy-hulp-honden-baasjes (4)

Andere honden

Kobus is heel goed en leuk met andere honden, hij houdt ervan met soortgenoten te spelen. Met katten kan hij niet.

Het gedrag wat Kobus soms laat zien verteld wel dat hij sturing en leiding heeft gemist terwijl hij dat wel graag zou willen/nodig heeft. Kobus laat regelmatig “rij-gedrag” naar/op andere honden zien, dit is niets sexueels, maar geeft aan dat hij wil weten hoe de onderlinge verhoudingen liggen.

In huis zijn er stress-signalen zichtbaar zoals hijgen en geen rust kunnen vinden en dus heen en weer blijven lopen.

Al met al verlangt hij nu enorm naar stabiliteit en dat gaan we voor hem regelen.

kobus-herplaatsing-hond-japanse-spits-ndjoy-hulp-honden-baasjes (2)

Kinderen

Hoe Kobus is met kinderen is onbekend, hij is niet met kinderen opgegroeid en ook in de nabijheid zijn geen kinderen waarmee hij in contact heeft gestaan.

Wij schatten in dat het geen probleem zou moeten zijn als een kind duidelijk wordt geleerd dat een hond zijn eigen ruimte en eigen plek heeft en dan met rust moet worden gelaten.

Ondanks dat gaat onze voorkeur uit naar, indien van toepassing, een gezin met kinderen vanaf 8+. Dit omdat Kobus op dit moment gebaat is bij rust en stabiliteit.

kobus-herplaatsing-hond-japanse-spits-ndjoy-hulp-honden-baasjes (3)

Kobus slaapt momenteel op een deurmatje in de gang, naar zijn mand, kussen en bench kijkt hij niet om. Hij ligt erg graag op het vloerkleed bij de bank en ook wordt hij heel graag gekroeld en gekriebeld. Hij is dol op gezelschap en is dol op (bij) mensen (zijn).

Wandelen vind hij ook echt heel erg fijn en aangezien hij ook wel een paar kilo’s kwijt mag raken zijn een paar extra rondes zeer welkom 😉

kobus-herplaatsing-hond-japanse-spits-ndjoy-hulp-honden-baasjes (5)

De vacht van Kobus behoeft met regelmaat verzorging, hij wordt nu 1 x per 6 weken gekamt bij de trimster en dat is ook nodig volgens de eigenaresse.

Qua commando’s kent hij “zit” en “klaar” en is hij dol op achter een bal, flos, stok aan rennen. Het leren terug brengen ervan is nog een mooie uitdaging voor de nieuwe baas.

Ook vind hij het geweldig om tijdens een wandeling in het bos zijn baas te zoeken die zich heeft verstopt achter een boom. Hier geniet hij enorm van.

kobus-herplaatsing-hond-japanse-spits-ndjoy-hulp-honden-baasjes (6)

Gezondheid

De gezondheid van Kobus is goed, hij is met regelmaat gecheckt bij de dierenarts. Verder is hij gechipt, geënt (geldig t/m juli ’19) en ontvlooit (04-’19)

Alleen zijn kan hij ook prima, een uurtje of 6 – 7 is geen probleem. Hij is zindelijk en sloopt niets. Kobus was nu zelden alleen.

Als er mensen voorbij lopen, de postbode of visite komt dan laat Kobus zich wel even horen, een beetje waaks is hij dus wel.

kobus-herplaatsing-hond-japanse-spits-ndjoy-hulp-honden-baasjes (7)

Wat we zoeken voor Kobus

Wat we zoeken voor Kobus is een persoon/stel/echtpaar/gezin met kinderen 8+ die hem rust en stabiliteit kunnen bieden. Als hij eerst even op adem kan en mag komen zal hij zichzelf ook weer hervinden.

Een huis met een tuin of een fijn balkon is prima mits er ook dagelijks maar goed en voldoende gewandeld wordt.

Kobus verblijft in de omgeving van Boxmeer, mocht je hem willen ontmoeten, meer over hem willen weten of zijn er nog andere vragen? Mail ons dan op info@ndjoy.nl