Schitterende Rottweiler Lana heeft een thuis

Schitterende Rottweiler Lana heeft een thuis


Update 26 augustus 2019

Lana is verhuisd naar haar nieuwe forever home, een liefdevol gezin met 2 kinderen die allemaal helemaal verliefd zijn op haar!!! ♥ Na 2 kennismakingen mag Lana nu in haar nieuwe gouden mandje slapen. Heel veel geluk knappe “Lief-weiler”


lana-rottweiler-hondenherplaatsing-ndjoy-hulp-honden-baasjes

“Spring maar achterop bij mij, achterop m’n fiets
En ik weet nog niet waar we naartoe gaan samen
Maar dat boeit me ook helemaal niets
En spring maar achterop bij mij, dan gaan we samen weg
En ik weet nog niet waar naartoe
Maar dat maakt niet uit, want ik weet wel de weg” *

* Gers Pardoel, Bagagedrager

Mijn naam is Lana, ik ben een schitterende Rottweiler (of zeg maar gewoon Lief-weiler!) van 3,5 jaar en ik ben op zoek naar een baas met fiets. 😉

Ik ben een lief pluisje, een meisje wat heel graag knuffelt, kroelt en speelt. Ik hou enorm van kleine mensjes, mijn beste vriendinnetje is namelijk een lief klein mensje….. Sinds dat ze geboren is zijn we al vriendinnetjes. Ik heb haar geboorte-mutsje toegeëigend en daar ben ik enorm zuinig op. Ook zachte knuffels behandel ik met zeer veel zorg!

Ja, daar sta je van te kijken hè!

lana-rottweiler-hondenherplaatsing-ndjoy-hulp-honden-baasjes

Ik ben afkomstig uit een nest van maar liefst 12 Lief-weilers. Bij mijn geboorte was ik 1 van de grootste, maar nu ben ik de kleinste en fijnste.

Ik ben een blij ei, hou enorm van zwemmen, spelen/apporteren met balletjes, flos, takken en hoe verrassend….. rennen langs de fiets! Dit kan ik met gemak 15 – 20 minuten in vol tempo. Ik ga graag heel hard en snel!

lana-rottweiler-hondenherplaatsing-ndjoy-hulp-honden-baasjes

Tijdens de puppy-cursus en de vervolg training heb ik goed opgelet. Ik kan daarom heel veel trucjes, daar draai ik mijn pootje echt niet voor om!

Zit, blijf, voor, lig, voet, poot en luid zijn commando’s die ik al allemaal kan. En ik kan ook traplopen. Best cool hè!

Ook kan ik prima los in huis, sloop ik niets, ben ik zindelijk en lig ik graag op de bank.

Tijdens het uitlaten draag ik een halsband en korte lijn. Ik ben erg enthousiast met wandelen, dus hier kan ik misschien nog wat in verbeteren. Loslopen kan ik ook prima.

lana-rottweiler-hondenherplaatsing-ndjoy-hulp-honden-baasjes

Ik hoor jullie nu denken, waarom zoekt ze dan een nieuwe baas met fiets?

Nou, ik ben niet altijd (meer) even lief voor andere honden.

Vervelende ervaring met honden toen ik jong was

Toen ik bij mijn baasjes kwam wonen woonde er al een ander hondje en konden wij prima samen. Ook tijdens de puppy-cursus ging ik prima met andere honden. Geen vuiltje aan de lucht dus. Tijdens een “hondenplons”, ik was toen een jaar of 1, heb ik een zeer vervelende ervaring opgedaan met andere honden. Er doken plots heel veel honden op mij en daar ben ik toen enorm van geschrokken.

lana-rottweiler-hondenherplaatsing-ndjoy-hulp-honden-baasjes

Omdat ik ondertussen ook al een “grote meid” was geworden en andere mensen hun honden niet met mij durfde te laten spelen, omdat ik een Lief-weiler ben, werd mijn contact met andere honden dus ook steeds wat minder. Toen er daarna thuis een klein mensje werd geboren heb ik gemerkt dat ik het fijner vind om mensen om me heen te hebben en heb ik me gericht op mijn gezin/roedel. De hond met wie ik samenleef en ik hebben de afgelopen 1.5 a 2 jaar al een paar aanvaringen gehad. Dat is begonnen met een enkele keer, maar de afgelopen paar maanden is het heel veel geweest. Niet zo fijn dus…..

Mijn baasjes zijn daarom erg bang dat in een onbewaakt ogenblik mijn lievelings-mensje voorbij loopt en zij per ongeluk wordt betrokken bij onze ruzie.

Het maakt mij intens verdrietig, want ik zou haar echt nooit iets aan doen, maar ik snap ook dat mijn huisgenoot en ik teveel ruzie maken.

lana-rottweiler-hondenherplaatsing-ndjoy-hulp-honden-baasjes

Ik heb een vriendje

Ik heb wel een vriendje waar ik graag mee speel, een Leonberger reu, een echte man zeg maar…… met sommige honden heb ik echt wel een klik.

lana-rottweiler-hondenherplaatsing-ndjoy-hulp-honden-baasjes

Hartruisje

Wat ik verder nog graag met jullie wil delen is dat ik een licht hartruisje blijk te hebben. Dit is ontdekt tijdens een gewone check-up bij het enten. Ik heb hier geen medicijnen voor en heb er ook geen hinder van. Na een uur lopen ben ik wel “klaar”, maar ik geloof dat er wel meer honden zijn die dat hebben…. toch?

Wat betreft eten krijg ik geperste brokken, hier doe ik het prima op. Ik ben gesteriliseerd, gechipt en als ik bij mijn nieuwe baasjes ga wonen word ik nog geënt voordat ik vertrek.

Ik zou het geweldig vinden als mijn nieuwe baasjes de tijd en ruimte voor me hebben, zowel in hun huis als in hun leven. Baasjes die echt “Rotti”liefhebber zijn, weten wat voor een fijn ras we zijn.

Kinderen zijn heel welkom!

Kleine kinderen zijn heel welkom, ik vind ze echt enorm leuk.

Andere honden?

Een andere hond is even een vraagteken. Ik wil het absoluut proberen, maar wil hem/haar dan eerst wel heel goed leren kennen. Katten zou misschien kunnen, ik ben er niet zelf mee bekend in mijn huis, maar als ik wel eens bij andere mensen in huis ben dan zijn daar katten en dat gaat goed. Andere dieren zoals konijnen zijn voor mij geen match.

Wil je mij ontmoeten?

Mocht je me willen ontmoeten dan hoor ik dat graag!

Stuur dan een mailtje naar info@ndjoy.nl en vertel dan ook even wat over jezelf, dat vind ik erg fijn. Ik ben woonachtig in de regio Venlo.

Mijn baasjes en ik vinden deze situatie al verdrietig genoeg, negatieve reacties dragen dan ook niet bij aan het zoeken naar een nieuw gouden mandje. Willen jullie ons dus helpen door dit bericht te delen?

Poot,

Lana