Rhodesian Ridgeback Sam

Rhodesian Ridgeback Sam

sam-rhodesian-ridgeback-herplaatsing-hond-ndjoy-hulp-honden


UPDATE 31 juli 2019

Helaas is Sam niet makkelijk te herplaatsen vanuit zijn huidige mandje naar een ander mandje. Sam heeft professionele hulp nodig voordat hij naar een nieuw huisje kan gaan. Dit is nodig om er voor te zorgen dat Sam weer hond kan zijn EN om eventuele problemen te voorkomen. Omdat een intern traject erg prijzig is en zijn huidige baasje helaas niet over dit budget beschikt (en een potentieel nieuw baasje er nog niet is) gaan we kijken of we middels crowdfunding iets kunnen gaan organiseren. Dit wordt z.s.m. vervolgd…..


17 juli 2019

Hoi lieve lezers,

Mijn naam is Sam*. Ik ben een bijna 3 jaar jonge Rhodesian Ridgeback reu. (*Sam is niet mijn echte naam). En ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen, ik ben een hond met zoals ze dat noemen, een rugzakje en ik ben zooooo ontzettend op zoek naar een mand waar ik deze keer ook echt oud kan en mag worden.

Als pup kwam ik in een gezin met 3 kleine kinderen, waar ik tot mijn 7e maand gewoond heb. Daar heb ik volgens mijn toenmalige baasjes “gehapt” naar het kind wat in dit gezin woonde.

Daardoor werd ik herplaatst en kwam ik bij een echtpaar waar al 2 Ridgeback’s woonden. Helaas liep ook dit op niets uit, want met 1 van deze honden ging dat niet goed samen en moest ik dus weer weg.

Ik ben toen naar een kennel overgebracht waar men niet zo fijn met me omging. Er werd hier “geklopt” en “geslagen” op mijn hoofd en flank. Ze dachten dat ik dat leuk en fijn zou vinden, maar dit was zeer onprettig. Ik was toen nog net geen 1 jaar oud.

Mijn huidige baasje heeft mij van daaruit meegenomen en samen hadden we er het vertrouwen in dat we er gingen komen.

Mijn baasje heeft de afgelopen 1.5 jaar veel gedaan om me te helpen met mijn gedrag, we hebben veel (spel)oefeningen gedaan, veel gewandeld, er is een gedragsdeskundige langs gekomen en tussen ons is een band opgebouwd, die gebaseerd is op vertrouwen.

Maar doordat ik een Rhodesian Ridgeback ben mét een rugzak, werkte deze aanpak voor mij niet (voldoende). Mijn vrouwtje heeft een heel moeilijke tijd (gehad) en is daardoor onzeker geworden; ik voel dit en daarom heb ik het heft in handen genomen. Toen ik daarom tijdens het wandelen mezelf lostrok van het vrouwtje, werd ze nog onzekerder.

Het resultaat is dat ik nu in een afgedekte bench word gezet/verblijf als er visite komt. Ik kan dan ook niks zien, alleen maar wat horen. Dit is zeer onprettig en maakt dat ik mensen/visite dus ook steeds minder leuk vind. Ik duld eigenlijk liever niets of niemand in de buurt van mijn vrouwtje, dan laat ik me echt wel horen. Omdat mijn vrouwtje bang is voor escalatie draag ik voortaan een muilkorf in bepaalde situaties.

Met veel pijn in het hart heeft mijn vrouwtje besloten dat ik voor een laatste keer op zoek ga naar mijn gouden mandje, waar ik tot mijn recht kan komen.

Ondanks dat ik weet dat dit een lastige zoektocht gaat worden hoop ik dat er tussen jullie, alle lezers van mijn oproep, mijn nieuwe baasje zit.

sam-rhodesian-ridgeback-herplaatsing-hond-ndjoy-hulp-honden-3

Ik ben een gecastreerde jongeman die meer in z’n mars heeft dan dat er nu uitkomt. Ik leer graag nieuwe dingen en leer snel.

Ik ben gewend aan kinderen en andere honden, maar gezien mijn gedrag nu lijkt het me niet verstandig te gaan wonen waar kinderen zijn onder de 13 jaar.

Wat betreft andere honden zou ik heel graag de kans willen krijgen om te kijken met wie ik wel en niet goed overweg kan. Ik heb al aan vrouwtje laten zien, dat ik een aantal honden erg aardig vond.

Wat betreft mijn sociale kant, ik ben er zelf nog niet helemaal uit. Ik ben dol op knuffelen en aaien, maar ben erg eenkennig geworden omdat ik steeds in de bench moest en dus weg ben gehouden bij mensen.

Ook kan ik heel goed mee in de auto en kan ik prima alleen thuis blijven zonder te blaffen en/of slopen.

Verder ben ik dol op spelen (met bal en touw) en met loslopen luister ik ook prima. Helaas kreeg ik hier zelden de kans voor i.v.m. de angst bij mijn vrouwtje dat ik iets zou doen wat niet fijn zou zijn.

Doordat mijn vrouwtje erg onzeker is geworden t.o.v. mij en ik daardoor de leiding heb overgenomen, is het voor ons beiden erg lastig als we dan op plaatsen komen waar we in contact kunnen komen met andere mensen/honden.

Omdat ik door haar onzekerheid ook onzeker word ga ik haar beschermen, ga blaffen, spring wel eens tegen iemand aan en kan ook gaan happen. Ook als ik word getriggerd door iemand die mij op een onprettige manier benadert kan ik (uit angst) happen.

sam-rhodesian-ridgeback-herplaatsing-hond-ndjoy-hulp-honden-2

Als ik relaxed ben en me prettig voel ben ik gewoon een vrolijke en lieve jongen. En zo wil ik me eigenlijk altijd wel voelen (en dit is wat mijn vrouwtje mij ook van harte gunt). Zij beseft, dat het niet in mijn belang is mij bij zich te houden en uit liefde voor mij nam ze dit besluit.

Daarom willen mijn vrouwtje en ik heel graag kennismaken met jou/jullie!

Mijn lievelingsmens

Wij zijn op zoek naar een lievelingsmens voor mij die:

  • kennis heeft van honden met een rugzak zoals die van mij en niet bang is van een grom of een “hap” (in de lucht).
  • mij stabiliteit en zekerheid kan bieden, want daar verlang ik zo naar.
  • met mij aan de slag wil gaan zodat ik kan groeien tot een evenwichtige hond
  • weet waar hij/zij aan begint en me de tijd geeft weer te vertrouwen, zodat ik zelf geen leiding meer hoef te nemen.
  • echt het vertrouwen in me heeft dat ik een hele fijne metgezel kan zijn, maar ook snapt dat ik daar nu even hulp bij nodig heb.
  • geen kinderen heeft of kinderen vanaf 13 jaar.
  • geen katten of andere dieren heeft, want ik heb de handen al vol aan mezelf. Een andere hond/honden mits dit klikt zou ik wel heel fijn vinden.

Kun en wil jij me geven waar ik zo naar verlang?

Denk jij dat je me kunt helpen en durf je het aan met mij?

Dan zou ik heel graag kennis met je willen maken! Ik woon in de regio Land van Cuijk

Mail dan naar info@ndjoy.nl en vertel wat over jezelf.

Tot gauw,

Boks!

Sam*

Negatieve reacties dragen niet bij aan mijn herplaatsing.
Delen van mijn bericht wel, help je me daar mee 🙂