Duitse Dog Dames Kaloo & Nibbit hebben hun nieuwe gouden mand al gevonden!

Duitse Dog Dames Kaloo & Nibbit hebben hun nieuwe gouden mand al gevonden!2e UPDATE 04/01-21:
Zaterdag 03/01 zijn er 2 families kennis komen maken met de dames. 1 familie kwam voor Nibbit, 1 voor Kaloo.
De keuze ze toch afzonderlijk te plaatsen is na goed wikken en wegen genomen en er is vooral gekeken naar wat Nibbit en Kaloo afzonderlijk nodig hebben.
Nibbit en Kaloo hebben individueel van elkaar kennis mogen maken met hun nieuwe familie en met de/het al aanwezige hond(je). Dit ging bij beide heel erg goed en was fijn te zien.
Zondag 04/01-21 zijn beide dames dan ook verhuisd naar hun nieuwe baasjes en hun gezin.
Nibbit mag in het zuiden des lands zich heerlijk laten vertroetelen en zal als individu hier kunnen groeien ❤.
Kaloo zal zich in het noorden van het land, samen met een mini-vriendje, kunnen uitleven op vele m2 grond of verkiest de bank in de woonkamer om lekker te kunnen tukken. ❤
Het gaat jullie goed meisjes!
——————–
1e UPDATE 30/12-20:
Al een aantal fijne mails mogen ontvangen voor de dames ❤.
Er is door/met deze mensen contact gelegd per mail, bel afspraken worden nu ingepland.
Wordt vervolgd ❤.

…….We’ve got some straightenin’ out to do,
And I’m gonna miss you like a child misses their blanket
But I’ve got to get a move on with my life it’s time to be a big girl now,
And big girls don’t cry, don’t cry, don’t cry…..
Fergie, Big girls don’t cry

Hallo doggen-liefhebbers,
Wij zijn 2 “big girls” die ondanks ons formaat stiekem toch wel huilen. We zijn in de war en ervaren, ondanks alle goede zorgen nu, toch wel wat stress door alles wat er (is) gebeurd.
Wij zijn Kaloo (26-08-2014, Blauw) en Nibbit (20-09-2015, Geel) en we stellen ons graag 1 voor 1 aan jullie voor.


Mijn naam is Kaloo, een gesteriliseerd teefje van 6 jaar oud. Ik weeg bijna 75 kilo en ben voor een Duitse Dog dame dus groot van stuk. Mijn kleur is blauw (grijs)
Ik ben een slimme dame die alles snel door heeft, kan wat trucjes zoals zit, poot, blijf en plaats en heb een fijn karakter.
Mijn hobby is bankliggen en…… uhm….. bankliggen!
Ik ben waaks, als er iemand aan komt laat ik me horen. Als ik zie wie het is ben ik snel weer stil.
Met mij wandelen aan de lijn is wel een uitdaging. Ik ben enorm sterk en bij het zien van een andere hond ga ik graag even kijken met wie ik van doen heb. Hoe ik dan reageer is afhankelijk van de andere hond en zijn houding.
Door ons formaat werd er niet standaard met ons gewandeld aan de lijn. Met regelmaat gingen we naar het bos waar we dan wel eens los liepen. Ik luister dan best goed zeggen ze.


Spelen vind ik best wel leuk, maar uit mezelf doe ik dit niet echt. Als je samen met me speelt wordt het gelijk een stuk gezelliger en doe ik graag mee. Wat ik ook leuk vind is het happen naar de waterstraal van de tuinslang of spelen met het water dat uit de sproeier komt.
In de auto gaan is geen probleem voor mij, mits er voldoende ruimte voor me is.
Als pup heb ik de puppy-cursus gevolgd en ik ben opgegroeid met kippen en 3 katten. Toen ik 1 jaar oud was kwam Nibbit bij ons wonen.
Kleine kinderen ben ik niet gewend. Ik vind ze spannend en ga dan blaffen en word wat onrustig.
Verder ben ik zindelijk, sloop niets en kwijl ik lekker veel. Ook hou ik van knuffelen en adviseer ik je daarom geen schone/nieuwe kleding aan te hebben.
Qua gezondheid ben ik erg gevoelig voor stress en reageer ik volgens testen op sommige grassen/planten heftiger, met als gevolg jeuk en kale plekjes op mijn lichaam. Op het moment heb ik hier, door alles wat er is gebeurt, ook last van.
Ik ben in het bezit van een stamboom, ben geënt, gechipt, ontvlooit en ontwormt.


Graag wil ook ik me aan jullie voorstellen, mijn naam is Nibbit (Geel – blond), een gesteriliseerd teefje van 5 jaar oud. Ik ben de kleinste van ons tweeën en weeg een kilo of 63.
Ik stel mezelf vaak wat terughoudend en afwachtend op. Vind sommige dingen toch wel wat spannend en laat Kaloo dan het voortouw (over)nemen.
Soms is het wel fijn dat ze dat doet, maar er zijn momenten dan vind ik dat eigenlijk helemaal niet zo fijn.
De trucjes die ik kan zijn zit, plaats, poot en blijf en ik ga soms in een stoel zitten zoals mensen dit doen. Ik ben dol op een shirt/doekje of stukje stof in m’n mond, hier kan ik mezelf heel goed mee vermaken en dus heerlijk mee spelen. Ik kan dan lekker schudden met m’n hoofd en daar lekker bij grommen tijdens mijn spel. Ook een balletje, takje of gevulde Kong vind ik leuk om mee te spelen.


Ik lig graag op de bank en ben een enorme knuffelkont. Ik kom veel knuffels en aaitjes halen en kan intens genieten van gekriebel op m’n koppie of lijf. Mijn karakter is heel zachtaardig.
Waaks ben ik zeker. Ik blaf meestal wat langer door, ik vind (nieuwe) dingen regelmatig wat spannender dan Kaloo.
Aan de lijn doe ik het best goed. Ik trek wel wat, maar ben best rustig aan de lijn.
Richting andere honden ben ik relaxt(er dan Kaloo).
Dat ik ben opgegroeid met kippen en 3 katten hoef ik eigenlijk niet meer te vertellen en ik kan/durf mee in de auto, mits voldoende plek.
Mijn gezondheid is helemaal prima, ik ben in het bezit van een stamboom, ben geënt, gechipt, ontvlooit en ontwormt. Daarnaast ben ik zindelijk, sloop niets en kwijl niet overmatig.


Nog wat aanvullende informatie over ons is dat we nooit met de pot hebben meegegeten, wij hadden onze eigen kwaliteits-brokken.
Eigenaren van “ons ras” weten dat wij dure kostgangers zijn en het is dus voor ons ook absoluut belangrijk dat onze toekomstige eigenaar zich hiervan bewust is en ons dit ook kan (blijven) geven.
De reden dat wij op zoek moeten naar een nieuwe gouden mand is omdat ons baasje plots is overleden.

Wij verblijven daarom sinds 23-12 j.l. in de opvang bij

www.hondensfeer.nl

in Ledeacker. Kennismakingen zullen daar, alléén via N’Djoy en alleen op afspraak, plaatsvinden.Waar N’Djoy voor deze dames naar op zoek is:
* Iemand met kennis van Duitse Doggen heeft de voorkeur
* Geduld zodat ze hun plekje weer kunnen vinden na een heftige periode
* Persoon/echtpaar/gezin met kids, kids 10+ voor Kaloo
* Voldoende ruimte in/buitenshuis (tuin)
* Ze in huis te willen houden, het zijn geen buiten/kennel honden.
Of ze afzonderlijk of samen herplaatst (moeten) worden is nog even de vraag.
Dit gaan we zeer zorgvuldig bekijken i.c.m. de aanmeldingen die we voor ze gaan ontvangen.


Denken jullie 1 of beide dames een gouden mand te kunnen geven?
Laat het ons dan weten en stuur een mail naar info@ndjoy.nl.
Vertel ons wat over jezelf, wie je bent, hoe je woon/werk/gezins-situatie is, je ervaring met honden en wat je 1 of beide dames te bieden hebt.