Cocker Spaniëls hebben een thuis

tapi-dia-herplaatsing-cocker-spaniels-ndjoy-hulp-honden-baasjes21

Cocker Spaniëls hebben een thuis


6 november 2018

Update: Dia heeft een heerlijk thuis gevonden!

Tapi is gelukkig goed en veilig onder dak bij de gespecialiseerde hondenopvang Animal’s Faith in Maastricht


tapi-dia-herplaatsing-cocker-spaniels-ndjoy-hulp-honden-baasjes4

Nu zijn “zusje” Dia is herplaatst zoeken we voor Tapi nog verder naar een gouden mandje…

Helaas dringt de tijd en is er besloten dat Tapi a.s. zondag (18 november) naar Animal’s Faith zal worden gebracht als er dan nog niemand is gevonden.

In het kort zoeken we voor Tapi:

  • een ervaren baas,
  • zonder kinderen óf kinderen van 14+
  • een rustige woonomgeving
  • zonder andere dieren óf met een rustige teef/reu
  • die hem kunnen laten, zonder geknuffel en gekroel

Tapi is een lieve knappe kerel van net 11 jaar oud (met stamboom) en met een gebruiksaanwijzing.

Zo heeft hij echt zijn eigen ruimte nodig hebben we gemerkt. Dus geen “gepluk”, “gekroel” en “getrek”. Dit kan hij niet zo waarderen. Hij zal dit laten merken met een grom of een “snep”.

Als hij contact wil komt hij dat zelf wel halen

Tapi is nog helemaal gezond, is misschien niet meer de snelste en houdt echt wel van een dutje, maar hij geniet nog steeds van een fijne (kortere) wandeling en pootje baden/zwemmen.

Spelen is nooit aan hem besteed geweest, hij is met weinig tevreden

Uitgebreide informatie over Tapi vind je onderstaand. Momenteel verblijft hij in Hoek van Holland.

Voor vragen of meer info mag je ook mailen naar  of stuur een pb via mijn Facebookpagina.

Laten we proberen zijn gouden mandje te vinden!

Dank jullie wel voor het delen van deze kanjer


6 oktober 2018

Wij, de prachtige Cocker Spaniëls Tapi en Dia en ons vrouwtje, zijn ontroostbaar. 🙁 Door omstandigheden moet zij gaan verhuizen en kunnen/mogen wij niet mee. De huisbaas van waar zij gaat wonen houdt namelijk niet van honden en daarom moeten wij zonder ons vrouwtje verder…en zij zonder ons. Nu hebben wij, Tapi en Dia, afgesproken om heel sterk te zijn en te gaan zoeken naar een huisje voor ons samen, of voor onszelf. Wij hopen stiekem dat jullie met ons mee willen zoeken, dat zou ons vrouwtje heel erg fijn vinden.

Zoals jullie vast al hebben gezien zijn wij allebei een Cocker Spaniël, naast hetzelfde ras hebben we nog wat meer overeenkomsten. Zo zijn we allebei geënt en gechipt, hebben we een stamboom, getest op erfelijke ziektes, zijn gesteriliseerd/gecastreerd, vinden het leuk om in de auto mee te gaan, kunnen goed een aantal uren alleen (samen) zijn en hebben beide wat overgewicht. Wat ons karakter betreft zijn we wel heel erg verschillend en stellen we onszelf graag beter aan jullie voor.


tapi-dia-herplaatsing-cocker-spaniels-ndjoy-hulp-honden-baasjes17

Dia

Ik ben Dia (teef, 15-05-09, zwart, Cocker Spaniël met stamboom) en de kleinste van het stel.

Karakter en gedrag van Dia

Ik ben enorm lief voor andere honden en mijn eigen mensen-roedel, maar ik ben best wel een beetje bang voor vreemde mensen, vooral in het begin (eenkennig, afwachtend). Om die reden vind ik het fijner om bij iemand te wonen waar geen drukke, “schreeuwende” kinderen wonen. Kinderen zelf zijn prima, ik zal nooit boos worden, maar omdat ik wat bang ben aangelegd is het fijn als ze dan wel 8+, of bekend met honden zoals ik, zijn.

tapi-dia-herplaatsing-cocker-spaniels-ndjoy-hulp-honden-baasjes19

Konijnen en poezen laat ik met rust als ze stil zitten, maar als ze bewegen vind ik het erg leuk er achter aan te gaan. Ondanks mijn 9 lentes jong ben ik dol op apporteren en balletjes, vind ik piep-speeltjes geweldig en zijn ook zachte knuffels favoriet. Ook hou ik van lekker knuffelen met mijn vrouwtje en lig ik graag bij haar op de bank of op het bed. Slapen doe ik het liefst op een hoopje dekens/kleding, mijn eigen grote knuffel-hond of op bed. Ik lig niet in een mand en wil ook niet in een bench. Wandelen vind ik heerlijk, los lopen kan ik heel goed en ik luister meestal netjes. Als je mij ziet lopen lijkt het wel of ik huppel, ik ben een tevreden blij meisje. Ook hou ik enorm van water, niet om te zwemmen, maar pootje baden vind ik dan weer wel leuk. Ik heb samen met mijn vrouwtje de basiscursus gedaan en daarnaast ben ik heel erg veel mee geweest tijdens trainingsdagen en honden-workshops. Dit vond ik enig om te doen en ik deed het ook erg goed. Maar ook hier geldt weer, vreemde mensen…. daar doe ik niks voor…

tapi-dia-herplaatsing-cocker-spaniels-ndjoy-hulp-honden-baasjes15

Gezondheid van Dia

Wat betreft mijn gezondheid is er wel 1 belangrijk puntje wat ik wil benoemen. Ik ben allergisch en moet om die reden hypo-allergeen voer en ook qua snacks kan ik alleen natuurlijke producten, zoals konijnen-oren, snoepen.
Als ik dat niet krijg dan krijg ik heel veel jeuk wat zich vaak als eerste uit in mijn oren met een oor-ontsteking.
Qua overgewicht zou er wel 2 a 3 kilo vanaf mogen (gewicht nu ± 15 kg), maar dat komt vast goed tijdens de fijne wandelingen die ik nog ga krijgen. Misschien wel met…. jou?


tapi-dia-herplaatsing-cocker-spaniels-ndjoy-hulp-honden-baasjes18

Tapi

Tapi, dat ben ik (reu, 07-09-07, zwart/bruin, Cocker Spaniël met stamboom). Ik ben enorm leuk met mensen en ook met kinderen trouwens. Ik ben gewoon een hele sociale vriendelijke vent. Met andere honden is het even aftasten hoe ik me ga gedragen. Als ze met veel kapsones op me af komen dan laat ik me wel gelden, dat vind ik niet zo fijn. Dan grom en blaf ik gerust. Maar als ze wat rustiger komen kennismaken ben ik best in voor een praatje. Met poezen heb ik hetzelfde als Dia, als ze stil zitten vind ik het prima, ik vind ze zelfs erg interessant, maar als ze weg rennen ga ik er wel achter aan. Maar met mijn 11 zomers in de beentjes gaat dat niet meer zo snel als ik ooit kon. Koeien, ezels en paarden daar blaf ik naar, ze zijn ook zo groot dus dat is gewoon een beetje spannend. tapi-dia-herplaatsing-cocker-spaniels-ndjoy-hulp-honden-baasjes14

Ik ben niet zo’n actieve hond, spelen hoeft van mij niet zo zeer. Ik ben wel dol op water en zwem dan ook graag een heel stuk een meertje op. Mijn vrouwtje laat me niet meer zo ver zwemmen, bang dat ik dan te moe word en niet meer terug kan komen.

tapi-dia-herplaatsing-cocker-spaniels-ndjoy-hulp-honden-baasjes16

Karakter en gedrag van Tapi

Ik snuffel wel graag tijdens het wandelen, maar veel wandelen hoeft van mij niet meer zo. Ik kan ook heel goed loslopen, luister ook goed, maar je moet wel goed opletten dat er niet ineens een andere hond op duikt. Ik ga dan meestal op de grond liggen en laat die andere hond naar mij toe komen. Dan moet je me even vasthouden of aanlijnen en kijken of het klikt.

tapi-dia-herplaatsing-cocker-spaniels-ndjoy-hulp-honden-baasjes12

In huis ben ik ietsiepietsie waaks. Ik ben immers de man in huis. Als de postbode komt laat ik mezelf wel even horen en ook als de kliko’s van de buren door het steegje komen blaf ik om te laten horen dat ik ze wel heb gezien.
Ik slaap graag op bed, een zachte ondergrond of een mand met een kussen/deken erin. En mag qua voer/snacks alles eten. Ik eet nu het hypo-allergeen voer van Dia omdat dat makkelijker is en qua snacks eet ik het liefst alleen zachte snacks. Kauwbotten of harde koeken zijn niet aan mij besteed.

tapi-dia-herplaatsing-cocker-spaniels-ndjoy-hulp-honden-baasjes8

Gezondheid van Tapi

Qua gezondheid ben ik nog hartstikke goed, ik ben alleen niet meer zo snel. Net als Dia mogen er bij mij wel wat kilo’tjes af. Een stuk of 4 zou mooi zijn. (Gewicht nu ± 20 kg). Wat wel belangrijk is om te weten is dat ik echt een hekel heb aan dierenartsen en trimsters. Mijn vrouwtje knipt ons zelf. Tijdens bezoekjes aan de dierenarts en trimster is een muilkorf nodig. Deze moet jij dan ook bij me om doen, dat is het beste. Mocht dit je afschrikken, dat is echt niet nodig. Ik ben verder echt een hele lieve jongen en zal nooit iets doen, behalve op die 2 plekken, want daar vind ik het gewoon echt niet fijn.


Mochten er nog vragen zijn over ons of is alles helemaal duidelijk en kunnen jullie niet wachten ons te ontmoeten? Stuur dan een een mail naar info@ndjoy.nl

Meer foto’s van deze prachtige Cocker Spaniëls
(klik op de foto voor een vergroting)