Baasje gevonden voor Bandit

Baasje gevonden voor Bandit

old-english-bulldog-bandit-ndjoy-hulp-honden-baasjes-herplaatsing

Update 3 oktober 2017: een baasje gevonden voor Bandit!

Zojuist vernomen dat Bandit een nieuw gouden mandje gevonden heeft, en wel via zijn eigen vrouwtje! Er is een goede match gevonden, helemaal geweldig dus! 🙂 Het ga je goed jongen!


18 juni 2017

N’Djoy gaat weer OP ZOEK naar een gouden mandje voor een heerlijke lompe lobbes! Old English Bulldog Bandit weegt 28 kilo schoon aan de haak. Deze gecastreerde reu van 1,5 jaar jong is op zoek naar een forever home!

Bandit is een zeer knappe en in het begin zeer lompe lobbes. Als de visite eenmaal zit, of de wandelaar/hond voorbij is gelopen, keert de rust snel weer. Bandit is kleine kinderen gewend, maar in verband met zijn nogal lompe gedrag gaat de voorkeur uit naar (indien er kinderen binnen het gezin zijn) kinderen van de leeftijd 8+. Als het gezin (en de kinderen dus) al bekend zijn met gelijksoortige honden dan is dat ook okee.

Met Bandit is geen cursus gevolgd en zijn basiscommando’s zijn dan ook summier. hij kan gaan zitten, de commando’s “laag” en “wacht” worden opgevolgd wanneer hij het wel goed vindt om op te volgen. Qua leren is er dus nog wel wat werk aan de winkel en dat zou er ook voor kunnen zorgen dat zijn “lompe gedrag” wat minder gaat worden. Door een hond zowel geestelijk als lichamelijk uit te dagen is een hond “lekker moe en voldaan” en zal in huis ook stukken rustiger zijn.

bandit-old-english-bulldog-ndjoy-hulp-honden-baasjes-herplaatsing3

Binnen het gezin waar hij nu woont zijn nog twee honden (teven) hiermee gaat het samenleven op en neer. Soms goed, soms wordt er gevochten. De huidige eigenaar denkt dat Bandit niet kan samenleven met andere honden.
Persoonlijk denk ik dat Bandit wel met andere honden kan samenleven maar niet met álle. Als dit met een stabiele hond (en baas) is, ben ik van mening dat dit goed moet gaan. Dit zal een aantal kennismakingen moeten uitwijzen. De voorkeur gaat dan uit naar een stabiele hond.

Als hij wordt uitgelaten met meerdere honden tegelijk gaat ie erg trekken onder het wandelen, indien er alleen met ‘m wordt gelopen is dit al een stuk minder, aldus de baasjes. Zelf heb ik vandaag een stukje met Bandit gelopen en zie dan een lieve speelse hond die met simpele training voorbeeldig naast je zal gaan lopen.

Bandit is zoals de meeste honden van dit ras een schrokker met eten. Het liefst eet hij het voer in de voerbakken van de andere honden ook nog meteen er achter aan leeg… 😉 Hij is dol op kluiven, autorijden en balletjes en is een heel gevoelig mannetje. De meeste honden voelen je stemming wel aan, maar volgens de huidige baasjes is dat bij Bandit toch wel een stukje meer.

bandit-old-english-bulldog-ndjoy-hulp-honden-baasjes-herplaatsing2

Bandit loopt trap en zal het, als hij het mag of er de kans voor krijgt, zeker een verdieping hogerop zoeken en lekker op je bed gaan liggen. Hij houdt ook van lekker knuffelen, zachtjes aan je oren knabbelen en je kunt heerlijk op de grond met hem stoeien. Let wel: hij is dan lomp! 🙂 Als je denkt dat je met Bandit rustig een terrasje kunt gaan bezoeken of in het park op een bankje kunt gaan zitten dan lukt het hem maar kort om daadwerkelijk te blijven zitten. Training zal hier zeker helpen.

Qua gezondheid is er niets op hem aan te merken, hij is gecastreerd, geënt en gechipt. Verder is er onlangs nog een afgebroken (ontstoken) kies verwijderd en is hij aan zijn oogleden geopereerd in verband met het naar binnen krullen van zijn wimpers.

Wat zoekt dit gezin voor Bandit?

  • Er moet voldoende iemand thuis bij hem zijn, hij kan best een paar uurtjes alleen zijn, maar geen hele dag(en)
  • De voorkeur gaat uit naar een huis met een tuin of iemand die dagelijks lekker met m gaat lopen (bos, park, strand)
  • Als er kinderen in het gezin zijn, dan het liefst van 8 jaar en ouder en/of ervaring met bulldogs/grote honden
  • Kennis/ervaring met en van dit ras heeft de voorkeur. Indien Bandit wordt geplaatst – na de diverse kennismakingen natuurlijk-  is het niet mogelijk een proefplaatsing te doen. Als u voor deze hond kiest, wil het gezin hem daarna niet meer terug nemen.
  • Ook staat er een vergoeding voor Bandit, dit kunt u bespreken met de huidige eigenaar. Dit ter info.

Heb je nog vragen over Bandit of wil je meer/betere foto’s? Dan kun je me mailen. Ik reageer zo snel mogelijk op je bericht!