X – Border Collie pup Noa heeft haar actieve baas met geduld gevonden!


Knappe Noa heeft haar meer dan gouden mandje gevonden!! 


UPDATE 17/3:
Noa is 2 dagen geleden door haar nieuwe baasjes opgehaald en is sinds die dag een “madammeke” geworden! 
Ze is met haar nieuwe baasjes naar België vertrokken en de eerste berichten, foto’s en filmpjes zijn meer dan fijn, mooi en geweldig om te horen/zien!
 
Noa had ook mijn hart gestolen…. Ik ben daarom ook zo enorm blij dat ze een meer dan gouden mandje heeft gevonden bij onze zuiderburen!
Lieve Noa, heel veel geluk en ik hoop dat de rest van uw leven zeer plezant gaat zijn! 

UPDATE 3/3:
Gisteren heeft Noa bezoek gehad van haar toekomstige nieuwe baasje!
Nadat we bij N’Djoy een hele fijne zeer uitgebreide mail ontvingen, over en weer gemaild hadden en er ook telefonisch contact was gelegd, was gisteren de dag van de ontmoeting.
Omdat het nieuwe baasje van Noa 2 uur onderweg was (enkele reis) om haar te ontmoeten hebben ze ook enige tijd met elkaar doorgebracht.
Zowel Noa als haar huidige baasjes vonden de match meer dan goed!
Haar toekomstige baasje komt haar volgende week nogmaals bezoeken met een toekomstig speelkameraadje!
Omstreeks 19 maart zal Noa dan definitief gaan verhuizen naar haar forever gouden mandje!


…..Just have a little patience
Just hold me close,
Inside your arms tonight.
Don’t be to hard on my emotions
Cause I need time
So while I’m still healing
Just try and have a little patience……

*Take That, Patience


Hallo lieve lezers!

Mijn naam is Noa, ik ben een kruising Border Collie van 9 maandjes jong (05-’19). Kenners van de BC weten dan wel wat dat ongeveer inhoud
Mijn “fokker” zegt dat ik een kruising Golden Retriever ben, maar of dat echt waar is….een Friese Stabij zou ook kunnen heb ik ze horen zeggen….
Naast mijn enorme energie en drang om te werken ben ik ook angstig en schrikachtig als ik vreemde mensen ontmoet of enge geluiden hoor.
Gelukkig herstel ik snel en wint mijn nieuwsgierigheid het bijna altijd als ik nieuwe mensen ontmoet.
Maar als ik schrik van geluiden dan kruip ik het liefst onder de bank en kan ik daar lange tijd blijven liggen.

 


Verder ben ik, als ik me veilig voel, een enorme knuffelkont, sociaal naar alles en iedereen (als ik even de kat uit de boom mag kijken) en kan ik al heel goed apporteren! Ook hou ik van enorm lange wandelingen, liefst los, daarmee maak je me erg gelukkig.

Om dan toch maar gelijk met de deur in huis te vallen…… mijn baasjes hebben zich enorm vergist in de hoeveel tijd en energie die er aan me besteed moet worden en kunnen me dat niet geven naast hun werk en het grote gezin waarin ik woon.
Hierdoor krijg ik veel te weinig beweging en kan ik niet “werken” waardoor mijn energie level altijd heel hoog blijft.
Daardoor kan ik mijn rust in huis niet vinden en ervaar ik erg veel stress wat zich uit in bijna continu hijgen, piepen en happen/kauwen op handen en onderarmen van iedereen.


Mijn baasjes hebben N’Djoy in de eerste instantie benaderd omdat ze graag hulp wilde hebben bij mijn probleem gedrag, maar toen Kim bij ons thuis kwam werd tijdens het gesprek al snel duidelijk dat dat niet haalbaar was en werd de knoop doorgehakt om te gaan herplaatsen.
In de tijd dat Kim bij ons was heb ik mezelf van mijn allerbeste kant laten zien en dus ook veel, lang én lekker gekauwd op haar handen en armen en dat heeft wel indruk op haar gemaakt!
En weet je wat het mooie is….. het resulteerde er in dat ik een dagje bij Kim mocht gaan logeren, hoe cool is dat!
Ze wilde weten hoe ik me bij haar thuis zou gedragen en of ik ondanks een andere omgeving, met meer rust/beweging, dit gedrag ook zou laten zien.

We hebben flink gewandeld/gerend in het bos, ik mocht stokken gaan halen en terug brengen, ik sprong over boomstammen heen en kreeg dan afwisselend een koekje of aai over mijn bol en een “Goed zo Noa!” te horen. Ik had het echt heel erg goed gedaan zei ze.
In huis deden we een keer een zoek,- of balspel, maar verder mocht ik, daar waar Kim was, lekker in mijn mandje slapen.
Ik heb nauwelijks gehijgd en heb ‘s avonds even willen kluiven op de handen van Kim, maar na een actief vangspelletje met brokjes was dat weer over.
Toen we gingen slapen mocht ik in mijn mandje naast het bed.
Dat was wel even spannend, want thuis slaap ik altijd in een bench, dus heb ik een minuut of 5 onrustig heen en weer gelopen en wat gepiept, maar daarna heb ik tot ’s morgens netjes doorgeslapen.


Zoals jullie kunnen lezen ben ik dus een spring in het veld, een enorm blije gum, een druktemakertje. Ik heb het echt nodig om lekker actief bezig te zijn, zowel lichamelijk als geestelijk.
Dan ben ik in mijn element en ben ik het gelukkigste.
Mijn nieuwe baasjes moeten dan ook echt met mij naar een hondenschool gaan, zodat ik kan doen waar ik goed in ben en wat ik het liefste doe, werken!
Ook qua socialisatie zou dat goed voor me zijn.

Ik ben een heel lief sociaal meisje, kan met andere honden en ook met (kleine) kinderen, maar omdat ik het snel wat te spannend en druk vind zou ik het liefst ergens willen wonen waar geen kinderen of kinderen vanaf 10+ zijn.
Een redelijke/grote tuin waar ik in kan ravotten zou me ook erg blij maken en is wat mij betreft dan ook een must.
Hoe ik met katten ben is onbekend.
Als mijn nieuwe baasjes me naast voldoende beweging, uitdaging en rust ook nog wat meer tijd kunnen geven om vertrouwen te krijgen in mezelf en alles om me heen ben ik zeker weten jullie lotje uit de loterij!


Ik ben gechipt, geënt en ik ben zindelijk. Omdat ik nog zo jong ben, ben ik nog niet gesteriliseerd. Dit is wel een must voor nieuwe baasjes.
Ook ken ik al wat trucjes zoals zit, pootje, mand en af.
Los lopen in het bos of een andere veilige plek kan ik al enorm goed. Ik kom netjes terug als je me roept. Ik heb geen cursus gehad, maar dat wil ik wel enorm graag.
Aan de lijn trek ik nogal, maar ik wil gewoon zo graag sneller lopen.
Als ik wat ouder ben lijkt het me leuk om langs de fiets met je mee te rennen, of, mocht je hardlopen mee te gaan.

In huis sloop ik niets, maar het meeste speelgoed overleeft het doorgaans niet.
Mij maak je enorm blij met stokken, ballen, flossen en een Kong.
Maar het moet dan wel van een goede kwaliteit zijn, anders is het in hele korte tijd kapot.
Mocht je al een stabiele hond in huis hebben zou ik dat heel fijn vinden. Dan kan hij/zij me leren dat ik niet altijd bang hoef te zijn van vreemde mensen/enge geluiden.


Als jij denkt/jullie denken dat je mij kunt bieden wat ik nodig heb, of als jullie nog vragen hebben, stuur dan een mailtje naar info@ndjoy.nl en vertel wat meer over jezelf, je gezins/werk-situatie en waarom je denkt dat we goed bij elkaar zullen passen, of stel gerust je vraag.

Mijn huidige baasjes zijn zich er zelf voldoende van bewust dat ze dit volledig verkeerd hebben ingeschat.
Ik ben woonachtig in de regio Boxmeer – Cuijk.
Alvast heel erg bedankt en hopelijk tot snel!

Liefs,
Noa

ps:
De meeste foto’s die jullie hier van me zien zijn genomen bij Kim thuis toen ik bij haar mocht logeren.
Djoy staat dus ook op de foto…. Hij blijft natuurlijk gewoon bij Kim wonen
Dat nog even ter info.