Grote Griekse Boyke (2) mag lekker thuis blijven wonen!!

Grote Griekse Boyke (2) mag lekker thuis blijven wonen!!


Update 11-03’24:
Zoals in januari al benoemd hebben de baasjes achter de schermen kei en keihard gewerkt om Boyke toch te kunnen behouden en alles leefbaar te krijgen.
Er is uiteindelijk niet gekozen voor de roedeltherapie, omdat dit toch een te pittige aanpak zou zijn voor Boyke en dat was niet wat ze wilde voor hem.
Daarnaast is er een heel fijn passend pension gevonden waar Boyke het heel goed doet en wat ook rust en regelmaat biedt aan zijn baasjes.
                                                                            Al met al gaat het nu zo goed dat Boyke definitief thuis mag blijven wonen!!! Hoe grandioos is dat!!


Update 3/1’24:
Achter de schermen zijn de baasjes nog steeds heel erg hard aan het werk het toch te laten werken met Boyke.
Boyke is inmiddels gecastreerd en staat aangemeld voor roedel therapie. Hier mogen ze/kan Boyke in februari mee starten. Daarnaast zijn ze ook nog een nieuw trainingstraject gestart wat postieve resultaten oplevert.
Al met al dus goed nieuws!
Ondanks dat zal dit herplaats-traject op de achtergrond door blijven lopen.


Voor Boyke, een pracht van een hond uit Griekenland, zijn we op zoek naar een grote gouden mand!
Boyke is iets van een mix Kangal (Anatolische Herder) – Mastin van 1,5 jaar oud en sinds 1 jaar in NL bij de huidige eigenaren.
Via een Stichting is Boyke naar NL gekomen, maar deze stichting ‘kon’ niets betekenen toen er door de eigenaren om hulp werd gevraagd, vandaar dat N’Djoy – voor hulp aan honden en hun baasjes is gevraagd te helpen bij het herplaatsen van deze mooie jongen.
————
Boyke is een echte “Gentle Giant”, een echte knuffelbeer die graag bij zijn mens wil zijn, maar dat is ook net het probleem, Boyke heeft erg last van (verlatings)angst.
Omdat hij pas met 7 maanden oud naar NL kwam en er toen heel weinig bekend was over zijn verleden, komen dit soort pups al met een flinke rugzak hier aan.
Vanaf dag 1 liet Boyke alleen maar angst, stress en paniek zien. Bang voor alles en heel onzeker, wat duidt op geen/ een slechte socialisatie in de belangrijkste fase van zijn leven (1e 12 weken)
Ondanks alle liefde, geduld, tijd en energie die de huidige baasjes hebben geinvesteerd in Boyke met o.a. een gedragstherapeut, de dierenarts, training, medicatie, uitlaatservice, dagopvang en zelfs cursussen, Boyke blijft gestresst en bang, ondanks dat het wel minder is geworden.
Hierdoor kan hij buiten naar sommige honden reactief reageren en raakt hij in paniek als het vrouwtje het huis uit gaat.
Aan haar is hij het meeste gehecht, maar dit aanhankelijke hoort ook wel bij de karaktereigenschappen van de Kangal.


Boyke heeft veel karakter eigenschappen van de Kangal (Anatolisch Herder), zo is hij ontzettend slim en speels, is hij het gelukkigste als hij bij zijn roedel is, is hij heel lief en zacht met kinderen die hij kent en zit er geen spatje agressie in hem.
Voor de Kangal-kenners zeer herkenbaar allemaal.
Daarnaast heeft hij ook een heel groot jacht-instinct, wat lastig kan zijn tijdens het wandelen aan de lijn, aangezien Boyke zo’n 40 kilo weegt.
Een Kangal is geen beginnershond, ondanks zijn mooie karaktereigenschappen. En als het dan ook nog een Kangal (– mix) is met een rugzak, dan geeft dat heel veel werk.
——-
De huidige eigenaren beseffen zich dat deze situatie niemand echt gelukkig maakt.
Boyke leeft dagelijks in stress en alles bij elkaar vergt de situatie veel energie bij allen.
Momenteel woont Boyke in een woonwijk met veel activiteiten en prikkels, met de dagelijkse leefgeluiden, brommers, fietsen, auto’s en de mensen/kinderen die daar wonen.
Door de stress die dit alles met zich meebrengt voor Boyke laat hij dit buiten zien door bijvoorbeeld reactief te reageren op enkele honden aan de lijn, te blaffen en reactief te zijn naar onbekende mensen en naar kinderen die op stepjes voorbij komen scheuren. (Maar dit laatste is voor vele herkenbaar)


Zijn vrouwtje schrijft:
“Mijn droom voor Boyke is om een familie, misschien met een andere hond, te vinden die voor hem kunnen zorgen.
Hij heeft een grotere “circle of trust” nodig, met meerdere mensen rond hem heen. Hij heeft recht op een omgeving met minder prikkels, en veel ruimte waar hij zijn energie kwijt kan.
Boyke is heel lief maar toch erg onzeker. Hij is super sociaal met de mensen die hij kent, maar niet sociaal genoeg naar/ met onbekende mensen.
Bijvoorbeeld zoals laatst met mijn moeder. Ze was hier al drie dagen, en door de dag is hij heel rustig met haar, maar elke ochtend als hij haar ziet, blaft hij alsof er echt iets aan de hand is.
Als mensen een hond erbij hebben, vormen ze geen bedreiging, maar hij vindt mensen zonder honden heel eng.
Als mensen hem negeren, dan gaat het meestal oke met een beetje tijd, vooral als we samen lopen.
Maar als mensen proberen hem te aaien, of in zijn ogen kijken, raakt hij meteen in paniek.”
tot zover Boyke’s vrouwtje.


Wat leuke en fijne weetjes over Boyke zijn o.a…..
Dat Boyke houdt van autorijden en hij dan heel braaf is. Van zwemmen houdt hij dan weer niet zo, wel van pootje baden.
Hij is erg speels en kan ook apporteren. Hij houdt van het spelen met stokken en ballen.
Qua eten is hij niet heel kieskeurig en eet hij goed. Hij is verder helemaal gezond. Bij de dierenarts is hij angstig maar heel braaf.
Na zijn chemische castratie (07-23) vind hij de dierenarts niet meer zo aardig dus gaan ze nu regelmatig even langs om een koekje te halen.
Zijn pootjes schoonmaken is iets waar hij niet warm voor loopt, maar koekjes doen wonderen, dan lukt het toch.
——–
Boyke is ietwat waaks, maar niet overdreven. Vrachtwagens en bussen vind hij spannend, ook hier kan hij dan wel eens op aanslaan.
Verder houdt hij enorm van knuffelen, vooral over zijn buik wrijven, daar kan hij wel lekker voor gaan liggen en erg van genieten.
Op stofzuigers of andere machines in huis reageert hij helemaal niet.
Zijn jachtinstinct is zeer aanwezig, vooral voor katten, konijnen en duiven.
Hij vindt kinderen interessant, maar soms ook eng. Als een kind bang voor hem is, vindt hij dat “moeilijk” en kan dan reageren (blaffen en uitvallen)
Hij is geïnteresseerd en enthousiast als het om kinderen gaat, maar soms te veel. Dat betekent dat hij ook tegen ze op zou kunnen springen, of ze kleine “liefdesbeetjes” geeft die voor een kind sowieso pijnlijk zullen zijn.


Boyke kent ook veel trucjes, o.a.
Zit, af, lig, poot, naast, onder de benen, hier, zoek, op
Hij is zindelijk, sloopt niets, loopt doorgaans netjes aan de lijn, (trekt nog wel eens), loopt los in huis en slaapt ook ’s nachts in een mand “los”.
Hij heeft de 1e twee cursussen gevolgd (puppy – gehoorzaamheid) en kan op bepaalde rustigere plekken prima los lopen.
———
Waar we naar op zoek zijn voor Boyke is het volgende:
• Een liefdevol persoon, echtpaar of gezin met (klein)kinderen 12+
• Woonachtig in een buitengebied of (zeer) rustige prikkelarme omgeving of dorp.
• Bij voorkeur met al een stabiele hond in huis, dit zou Boyke enorm kunnen helpen.
• Goede kennis van en ervaring met honden en/of de Kangal in het bijzonder heeft de voorkeur.
• Mensen met geduld, tijd en begrip.


Denk(en) jij/jullie Boyke een meer dan gouden mand te kunnen geven?
Of wil je nog meer informatie over hem?
Laat het ons dan weten en stuur een mail naar info@ndjoy.nl.
Vertel ons uitgebreid wie je bent, hoe je woon/werk/gezins-situatie is, je ervaring met honden en wat je Boyke te bieden hebt.
Boyke is woonachtig in de omgeving van Haarlem
—————
Mocht u interesse hebben in een hond die via N’Djoy op zoek is naar een nieuwe gouden mand, onthoudt dan dat wij rustig de tijd nemen om een geschikte baas te vinden die ook écht past bij de hond.
Het is dus niet: “wie het eerst komt wie het eerst maalt”.