Duitse Herder Senna (bijna 6) zoekt ervaren baas met weinig aanloop.

Duitse Herder Senna (bijna 6) zoekt ervaren baas met weinig aanloop.Hey hallo!
Mijn naam is Senna (07-‘18) en omdat ik op zoek ben naar een nieuwe gouden mand stel ik mezelf graag aan jullie voor.
Ik hou heel erg van wandelen, liefst waar ik los kan lopen. Ik ga nu minstens 3 keer per dag wandelen, waarvan ik de ochtend wandeling het leukst vind.
Die is namelijk lekker lang en dan speel ik vaak met een balletje of takken die de baas weg gooit en ik eindeloos terug breng…..
Met andere honden die ik tegen komt speel ik niet graag, maar bij het pension kan ik wel met honden spelen die de eigenaar van het pension dan voor me uitzoekt, dit zijn wel bijna altijd reuen.
———
Ik ga graag mee in de auto, omdat ik dan weet dat dit altijd leuke ritjes zijn waar ik dan, als we er zijn, lekker kan wandelen en spelen.
Maar één keer per jaar is het een ritje naar de dierenarts, wat ik, zoals de meeste honden, toch wel heel spannend vind.
En als het er dan op zit dan wil ik al trekkend aan de riem weer heel graag naar buiten.
Lekkere dingen zoeken in het gras of verstopt in de handdoek vind ik geweldig, ik heb zelfs een cursus speuren gedaan met m’n baas, dat vond ik echt heel erg leuk.
Als pup heb ik puppy cursus gedaan en daarna de gehoorzaamheids-training. Ik luister goed naar m’n baas, kom ook als ik geroepen word, behalve als ik een kat zie.
Katten zijn niet mijn vrienden.
Verder kan ik commando’s zoals zit, af, blijf en voet en kan ik ook prima los buiten lopen, al blijf ik thuis wel graag bij de deur liggen, vlakbij de baas.


Ik ben een hele lieve hond voor m’n baas en mijn gezin. Alleen vreemde mensen die op bezoek willen komen bij m’n baas daar heb ik moeite mee.
Als ze onverwachts op het terrein komen of binnen stappen dan komt mijn waaks gedrag naar boven en snap/hap ik.
Ik heb nog nooit door gebeten, maar laat wel erg duidelijk merken dat ik ze niet in de buurt wil hebben door grommend naar de mensen toe te rennen
en bijtend/happend in de lucht probeer om ze weg te jagen.
Dit is ook de reden dat we proberen om een nieuwe gouden mand voor mij te vinden. De kinderen worden groter en krijgen steeds meer vriendjes die ‘onverwachts’ langs (willen) komen en tja, als ik daar dan op af storm en dit ook doe tegen hen, dat is niet zo fijn. Ondanks dat mijn baasjes zeer oplettend en alert zijn ben ik toch nog regelmatig sneller dan hen….
Het beste is voor mij dus een baas die dit goed kan begeleiden en bekend is met waak en terrein honden.
————–
Ik ben een erg speelse en lieve hond voor mijn roedel én de mensen daar omheen die ik goed ken.
Bij vreemde mensen is het belangrijk dat ze niet in mijn directe omgeving komen, daar word ik niet zo blij van zullen we maar zeggen. Ik ben erg wantrouwend naar vreemde mensen, ben daarnaast erg territorium gericht en als ze dan dus toch “mijn” terrein betreden ga ik er grommend op af en snap ik naar deze indringer(s).
Daarom is het belangrijk dat ik, maar ook de bezoeker hierin worden begeleid zodat het goed gaat.
Omdat er in het gezin waar ik nu woon met regelmaat kinderen over de vloer komen, zowel verwacht als onverwacht vormt dit een groot obstakel voor ons allen.
Daarom moet ik worden afgezonderd als er kinderen komen spelen en dat voelt voor mijn baasjes niet goed.
Na lang wikken en wegen is er daarom besloten voor mij een fijnere plek te zoeken, een plek waar ik kan/mag waken zonder al te grote gevolgen. Ik heb nog nooit gebeten en dat wil ik ook graag zo houden.
Een plek zonder (klein)kinderen of (klein)kinderen 18+ heeft hierbij dan ook de voorkeur.


Zoals al benoemd luister ik erg goed naar mijn baasjes en kan ik prima loslopen daar waar het mag/kan. Ik heb niet veel met andere honden die ik tegenkom en doe voornamelijk gewoon mijn eigen ding.
Als ik in het pension verblijf kan ik het met bepaalde reuen prima vinden. De eigenaar van het pension kent me en kan daarom goed inschatten of iets wel of niet goed zal gaan.
Katten en ik zijn absoluut geen match, hier ga ik met 100% zekerheid achteraan. Ik vermoed dat dit ook (in mindere mate) geld voor konijnen en andere kleine dieren.
Met mijn eigen roedel knuffel en speel ik graag, zowel thuis, buiten in de tuin, als onderweg tijdens een lange wandeling. Takken en balletjes zijn en blijven favoriet, net als het al eerder benoemde speurwerk.
Ik heb diverse (basis)cursussen goed afgerond zoals de puppy-, gehoorzaamheid-, en speur-cursus, ik luister erg goed, trek niet aan de lijn en ben verder eigenlijk een voorbeeldige hond.
———-
Daarom gaat het mijn baasjes ook zo aan het hart en is het een enorm moeilijke keuze op zoek te gaan naar een ander thuis.
Er zijn al diverse deskundigen bij ons thuis geweest om te kijken of we dit er uit konden trainen, helaas zonder resultaat.
Ik ben een volledig gezonde dame, gechipt en geënt, ik ben helaas (nog) niet gesteriliseerd.
In huis ben ik zindelijk en sloop niets.


Waar ik naar op zoek ben is:
• Een persoon, echtpaar bij voorkeur zonder (klein)kinderen, of een gezin met (klein)kinderen 18+, met kennis en ervaring met/van honden/herders.
• Een gouden mand waar er bij voorkeur weinig mensen over de vloer komen
• Een fijn/groot buitenterrein/tuin waar ik over mag waken en in kan spelen
• Een persoon, echtpaar die de tijd heeft/hebben fijne wandelingen met me te maken en daarnaast actief met me bezig zijn, o.a. speuren/spelletjes e.d.
• Een al aanwezige stabiele reu zou heel fijn zijn
• Een persoon, echtpaar die meerdere malen wil komen kennismaken zodat jij/jullie van een, voor mij, vreemde naar een, voor mij,
bekende persoon gaan en ik dus uiteindelijk ook bij jullie thuis kan gaan wonen.
———
Senna is een prachtige Duitse Herder die zeer goed is opgevoed, als haar toekomstige baas(jes) willen investeren in haar w.b.t. de meerdere kennismakingen heb je aan haar echt een top hond.
Denk(en) jij/jullie Senna een meer dan gouden mand te kunnen geven?
Of wil je toch nog meer informatie over haar?
Laat het ons dan weten en stuur een mail naar info@ndjoy.nl .
Vertel ons uitgebreid wie je bent, hoe je woon/werk/gezinssituatie is, je ervaring met honden en wat je Senna te bieden hebt.
Senna is woonachtig in de omgeving van Geldermalsen


Mocht u interesse hebben in een hond die via N’Djoy op zoek is naar een nieuwe gouden mand,
onthoudt dan dat wij rustig de tijd nemen om een geschikte baas te vinden die ook écht past bij de hond.
Het is dus niet: “wie het eerst komt wie het eerst maalt”.