Over Kim de Bruijni: evenemententalent

2018-12-12-kerstmarkt-wolfskuil-ndjoy-markt-over-kim-de-bruijni-evenemententalent
Vrijwilliger Marieke van de Weijer (links) samen met haar leidinggevende Kim de Bruijni, eigenaar van N’Djoy – voor hulp aan honden en hun baasjes tijdens de kerstmarkt in 2018 in Nijmegen

Over Kim de Bruijni: evenemententalent

door vrijwilliger Marieke van de Weijer

Cuijk, 21 mei 2019

In 2015 leerde ik Kim kennen toen zij voor een dierenasiel een collecte-actie organiseerde. Ik wilde graag collectant worden voor het asiel tijdens die actie. Ik was toen al onder de indruk van de manier van coördineren, organiseren en de communicatie van Kim over de actie. Een collecte in een groot werkgebied is een complexe opgave en hoe Kim alle collectanten, vrijwilligers en andere belanghebbenden op de hoogte hield van praktische zaken, dat vond ik erg fijn. Voor mij als collectant waren er door de communicatie van Kim geen vraagtekens over de gang van zaken voor, tijdens en na de collecte. Kim en ik hadden een klik met elkaar en we hielden hierna contact. In dit stukje wil ik graag iets meer vertellen over Kim, het evenemententalent!

bestaat-1-jaar-ndjoy-hulp-honden-baasjes-brabant-over-kim-de-bruijni-evenemententalent

Vrijwilliger bij N’Djoy – voor hulp aan honden en hun baasjes

In maart 2016 begon Kim met N’Djoy – voor hulp aan honden en hun baasjes. Een prachtig doel waarmee ik me vanuit mijn eigen interesses en affiniteit volledig mee kon én kan verenigen. Kim begon met honderden kilo’s hondenvoer die ze zelf met een succesvolle sponsorloop had vergaard en daaruit is in de jaren erna een volwaardige organisatie gegroeid met een professionele tak en een vrijwillige tak. Dat laatste betreft kort gezegd een lokale dierenvoedselbank voor minimabaasjes van honden (en eventueel katten). Nadat Kim een vliegende start met N’Djoy maakte op Facebook, zei ik tegen haar dat ze écht niet zonder website kon en ik heb die vrijwillig voor haar gebouwd. Ik bood aan als webmaster (en dus vrijwilliger) het technisch onderhoud te blijven doen en de website ook te voorzien van de door Kim gewenste teksten, foto’s en updates.

data-bezorgen-en-ophalen-2018-ndjoy-hulp-honden-baasjes-marieke-kattenherplaatsing-over-kim-de-bruijni-evenemententalent

Je vriendin wordt ineens je leidinggevende

Het was in het begin een beetje spannend voor mij; hoe is dat, als een vriendin ineens je leidinggevende wordt bij een organisatie? Het bleek als snel dat Kim die rol met verve vervulde (ook natuurlijk vanuit haar jarenlange ervaring in haar betaalde werk met leidinggeven en het begeleiden van stagiaires). Hoewel ik zelf ook een eigen bedrijf heb, bleek voor mij dat ik er geen enkele moeite mee had me naar de wensen en doelstellingen van Kim ‘te schikken’, in de rol als vrijwilliger van N’Djoy. De manier waarop Kim aanstuurt en haar wensen uitspreekt is voor mij respectvol en prettig. Ik accepteer haar rol als mijn leidinggevende bij N’Djoy volkomen; dit is háár organisatie en ik voer haar wensen graag uit. 🙂 Maar Kim vraagt ook feedback van mij en van andere vrijwilligers! Zij is voor mijn bedrijf Kattenherplaatsing.nl een sparring partner, maar ik ben dat ook voor N’Djoy. Dat maakt het in zekere zin ook weer gelijkwaardig; mijn input, mening en feedback wordt door Kim wel degelijk op prijs gesteld en daardoor voel ik me als vrijwilliger gewaardeerd en gehoord.

kerstpakketten-brengen-naar-minimagezinnen-in-nood-ndjoy-kim-over-kim-de-bruijni-evenemententalent
Marieke en Kim tijdens de uitreiking van de verwenpakketten voor de feestdagen aan een aantal minima-gezinnen (december 2016).

Al 3 jaar werkzaam als vrijwilliger bij N’Djoy

Op het moment dat ik dit schrijf werk ik al 3 jaar als vrijwilliger voor N’Djoy en de samenwerking verloopt super! Na korte tijd was ik niet alleen meer webmaster, maar ál het werk dat ik Kim (in overleg) uit handen kan nemen, wordt erg gewaardeerd. En dat motiveert mij ook. Ik ga met Kim mee op routedagen naar de cliënten. Voor Kim (een hondenmens!) is het een waardevolle aanvulling dat ik een kattenmens ben met dienovereenkomstige kennis. Veel cliënten hebben naast honden ook katten. Bij evenementen steek ik ook graag de handen uit de mouwen en ook dan laat ik me graag leiden door Kim. Waar is het meeste behoefte aan en wat is er nodig qua invulling van taken? Ik hou van mijn vrijwilligerswerk voor N’Djoy en het maakt mij niet zoveel uit wát ik doe, als ik kan helpen bij de dagelijkse gang van zaken of tijdens een evenement, dan doe ik het graag.

2019-04-27-koningsmarkt-wim-ndjoy-marieke-hulp-honden-baasjes-over-kim-de-bruijni-evenemententalent
Marieke van de Weijer bij het evenement op Koningsdag in de wijk Valuwe in Cuijk

Aanvullende aanbeveling

Ik schrijf deze aanbeveling ik deze tekst over Kim niet kwijt kon op haar LinkedIn-profiel. Wat ik bewonder aan Kim, dat is haar organisatietalent en communicatie-skills. Een evenement organiseren is een arbeidsintensieve klus waarbij veel komt kijken. Inmiddels heeft Kim dat in de jaren voor N’Djoy al vaak gedaan. En wat mij daarbij opviel is haar kunde om alle belanghebbenden (standhouders, sponsors, vrijwilligers, de partijen die de locatie of randzaken verzorgen) te informeren, de taken te verdelen en te zorgen voor een evenement dat vlekkeloos verloopt. Dit zijn vaardigheden bij Kim die eruit springen. Zij is in staat om een evenement tot in de puntjes te verzorgen. Evalueren doet ze ook, zowel tijdens het evenement als achteraf. Haar perfectionisme en ambities zorgen ervoor dat ze, met de gegeven feedback van alle partijen, ieder volgend evenement nóg beter, succesvoller en grootser probeert te maken (en dat lukt haar ook!). Haar inzet en tomeloze energie om een evenement tot een succes te maken vind ik indrukwekkend. Ik beschouw Kim met recht als een evenemententalent!

2018-04-08-hondenwandeling-ndjoy-poeleke-fotos-marieke-van-de-weijer-verslag-over-kim-de-bruijni-evenemententalent

Ik vind dat ik deze skills moet benoemen omdat dit iets is waar Kim in uitblinkt en misschien liggen er kansen voor haar op dit gebied in de toekomst. Om die reden benoem ik dit graag, zodat jij – als geduldige lezer, want kort van stof ben ik niet 😉 – beseft wat Kim nog méér in huis heeft dan wat er op haar cv staat en wat zij doet voor N’Djoy. 🙂

ndjoy-cuijk-boxmeer-vrijwilligers-stellen-zich-voor-even-voorstellen-N'Djoy-vrijwilligers-marieke-over-kim-de-bruijni-evenemententalent
Marieke ondersteunde als vrijwilliger bij de N’Djoy-hondenwandeling 2018

Kijk voor meer informatie over de evenementen van N’Djoy ook op de Facebookpagina van N’Djoy of stuur gerust een bericht als je interesse hebt in de mogelijkheden van een te organiseren evenement met N’Djoy: info@ndjoy.nl